top of page
Praktijk Lindenbos

Vadermannen
 

Eén keer per maand wordt er samengekomen in een kleine groep van maximum 6 mannen om in een veilige bedding van vertrouwen stil te staan bij jezelf en even uit de snelheid van het leven te stappen.

We zitten samen rond het vuur met een tas thee, genieten van het gezelschap en ervaren de openheid en steun die we soms nodig hebben onder elkaar. 

Waarom de Vadermannen?
 

Eerst en vooral voor mezelf. Na mijn eerste deelname aan het mannenfestival voelde ik dat het mij veel bijgebracht had met andere mannen te kunnen delen hoe ik mij voelde en vooral stil te staan bij mezelf. 

Daarnaast merkte ik op uit de verschillende gesprekken met mijn mannelijke patiënten dat er veel mannen zijn die hier ook mogelijks nood zouden kunnen aan hebben. Die een verbinding zoeken met andere mannen op een andere manier en vooral ook meer verbinding met zichzelf.

Is het iets voor mij?

Het is iets voor jou als je wil groeien als mens, man (en vader). 

Voor elke man die bereid is om naar zichzelf te kijken, die open staat om verbinding aan te gaan met andere mannen. Die graag steviger in zijn kracht wil staan. Iemand met een open blik.

Of je nu veel zelfvertrouwen hebt of (nog) niet. Ondernemer of student. Zoon, vader of grootvader. Avonturier of comfort persoon. Of je nieuw bent in persoonlijke ontwikkeling als man of al heel ervaren. Welke achtergrond je ook hebt. Je daagt gewoon op als man en je bent volledig welkom als jezelf.

Je gaat gelijkgestemden en open mannen tegenkomen die je verwelkomen. 

Moet ik een vader zijn?

Neen, je hoeft geen vader te zijn om welkom te zijn op de Vadermannen. 

Hoe verloopt zo'n avond?

Elke avond verloopt anders maar het start met elkaar te ontmoeten en te verwelkomen op welke manier er gepast is voor jou.

Daarna volgt er een korte meditatie en staan we elk stil bij onszelf. Je krijgt het woord om zoveel te delen als je je zelf comfortabel en veilig bij voelt. Wens je niets te delen en wil je gewoon in stilte stilstaan bij jezelf: dat is ook helemaal ok. Alles mag en niets moet. Het is niet altijd serieus, er wordt ook veel gelachen!

Moet ik mezelf helemaal prijsgeven?

Je bent er helemaal vrij in welke hoedanigheid dan ook dat je je openstelt naar de groep toe. Je openstellen zal natuurlijk in overeenstemming zijn met hoe veilig je jezelf voelt in de groep en dat groeit natuurlijk. Je zal hier zeker in groeien en voelen dat je meer en meer de diepte in kan en durft gaan.

Wie begeleidt de avond?

Cédric begeleidt deze avond. Indien je vragen hebt, kan je ze rechtstreeks vragen per e-mail. 

Wat is er mogelijk?

Ik bied twee formules aan:

Open Vadermannen

Je voelt een noodzaak om te verbinden met andere mannen en je schrijft je in per avond. Het spreekt voor zich dat de samenstelling van de groep mogelijks avond tot avond anders zal zijn. Er zal worden gedeeld, besproken en er worden (soms) kleine oefeningen aangereikt die aansluiten op het mogelijke thema van de avond.

Gesloten Vadermannen

Elke maand wordt er afgesproken op een avond van 20:30 tot 22:00 met een vaste groep van maximum 6 mannen. Je engageert je voor een traject van 1 jaar (10 Vadermannen). Doordat we een vaste groep hebben, kunnen we samen groeien in veiligheid naar elkaar toe. Eenmaal gestart komt er niemand nieuw bij. In dit format gaan we samen ook dieper in bepaalde materie gaan die we niet gaan aanreiken bij de Open Vadermannen, met andere woorden: het blijft niet alleen bij delen van wat er in jou leeft. Je gaat een persoonlijk groeitraject aan. 

Praktisch

De eerste keer kennismaken op een Open Vadermannen is gratis. Het is logisch dat je niet kan aansluiten bij een gesloten Vadermannengroep. Eenmaal een groep gestart is, kan je niet meer aansluiten. Zo wordt de groep niet verstoord in z'n dynamiek en kan de veiligheid binnen de groep groeien.

De avond gaat door rond een kampvuur in de tuin van de praktijk. 

Open Vadermannen gaat door op de laatste vrijdagavond van de maand. Inschrijven is mogelijk onderaan deze pagina.

De gesloten Vadermannengroep zal doorgaan op de tweede vrijdagavond van de maand en start in september 2024. Inschrijven is mogelijk door een mail te sturen naar Cédric.

Kostprijs

Open Vadermannen:

Kostprijs: 20 euro te betalen op de avond zelf.

Gesloten Vadermannen

Kostprijs: 180 euro voor een heel jaar op voorhand te betalen.

Data & inschrijven

 • Gesloten vadermannen 2023 - 2024
  Gesloten vadermannen 2023 - 2024
  wo 11 sep
  Leuven
  11 sep 2024, 20:30 – 12 sep 2024, 22:00
  Leuven, Kortrijksestraat 359A, 3010 Leuven, België
  Elke 2de woensdavond van de maand spreken we van 20:30 tot 22:00 af rond het vuur.
kampvuur

Contact

Kortrijksestraat 359A, 3010 Kessel-Lo

Telefoon

Kinesist: 0485/080.069
Huisarts: 0467/005.220

Pedagoog: 0486/627.914

Begeleiding bij eetstoornissen: 0489/260.081

E-mail

Algemeen: info@praktijklindenbos.be Huisartsen: huisartsen@praktijklindenbos.be

Kinesisten: manus@praktijklindenbos.be
Cédric Mallé: cedric@praktijklindenbos.be
Liese Gerardi: liese@praktijklindenbos.be
Rani Ester: rani@praktijklindenbos.be

Nick Steyls: nick@praktijklindenbos.be

Yelina Vranckx: yelina@praktijklindenbos.be

Soukaina El-Ouardi: soukaina@praktijklindenbos.be

S(o)umaya El Houbba: soumaya@praktijklindenbos.be

Bedankt voor de inzending!

Ondernemingsnummers: 0560.976.635 | 0837.995.371 | 0560 956 245

bottom of page