top of page
Sanne_07_edited.jpg

Sanne Boonen
Huisarts en Sportarts

Ik studeerde in 2012 af als arts aan de KU Leuven en bekwaamde me nadien in de huisartsgeneeskunde en de sportgeneeskunde.

Voor de opstart van de eigen praktijk in april 2019, was ik reeds enkele jaren werkzaam in een groepspraktijk. Na die boeiende en leerrijke jaren was het tijd voor een nieuw avontuur. Met veel enthousiasme startte ik samen met mijn man, Cédric Mallé, praktijk Lindenbos.

Ik ben dankbaar om het mooie huisartsenberoep te kunnen en mogen uitoefenen. De praktijk blijft mij boeien, dag na dag, week na week. Er is zoveel afwisseling, jong en oud, kleine problemen en ernstig zieken, voor iedereen sta ik klaar met een luisterend oor en helpende hand. Als huisarts sta ik graag dicht bij mijn patiënten. In aanraking mogen komen met jouw leefwereld en een band opbouwen vind ik het mooiste aan het beroep.

Naast gynaecologie en kindergeneeskunde, is ook sportgeneeskunde een bijzonder interessegebied. Ik vind het vooral heel fijn om in onze multidisciplinaire setting te werken. Het is een verrijking met de verschillende expertises te kunnen samenwerken en op die manier wederom veel bij te leren.


Verder interesseer ik me enorm in de menselijke psyche en het verband met chronische klachten. Wat de rol is van trauma, stress en de druk van het moderne leven op onze lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Ik was hiernaast ook werkzaam als medisch redacteur voor de website Gezondheid & Wetenschap. Ook voor Domus Medica, de huisartsenvereniging heb ik mijn steentje bijgedragen. Binnen het domein preventie was ik verantwoordelijk voor de thema’s ‘Voeding en Beweging’. Beide functies hielpen mij de vinger aan de pols te houden op wetenschappelijk vlak, gezien het voortdurend bij mij kriebelt om bij te studeren en om nieuwe informatie uit te spitten.

Als laatste vind ik het belangrijk om mensen te motiveren hun gezondheid in eigen handen te nemen. Samen, in verbinding, met een open communicatie, gaan we op pad naar een optimale gezondheid. 

bottom of page