top of page
XIU02367 kopie.JPG

Evalien Swerts
Huisarts 

Hoi,

Ik ben Evalien. Ik ben afgestudeerd als huisarts in 2016 en had gedurende 5 jaar mijn eigen groepspraktijk in Bertem. De komst van mijn twee kindjes in 2020 en 2021 heeft in mijn leven en mijn identiteit op alle mogelijke manieren een verandering teweeg gebracht: een noodstop, een herschikking van mijn prioriteiten, een carrièreswitch en een (met momenten uitdagende) innerlijke zoektocht. Maar wat een verrijking is die zoektocht naar mijn ware ik en een nieuwe balans! Ik sta dichter bij mezelf dan ooit tevoren en sta op een meer authentieke manier in mijn leven. Dat maakt dat ik nu opnieuw vol overtuiging kies voor het mooie huisartsenberoep. Want dichtbij mensen mogen staan en hen helpen om in hun eigen kracht te gaan staan, dat is wat mijn buik doet kriebelen.

Om te kunnen waarborgen dat ik er écht voor jou kan zijn, is het bewaken van mijn eigen balans een must. Het is dan ook een bewuste keuze om deeltijds aanwezig te zijn in de praktijk en niet terug in het “klassieke” huisartsensysteem aan de slag te gaan. Een holistische visie en voldoende tijd nemen voor patiënten zijn een basisvoorwaarde voor goede zorg geworden.

Naast een uitgebreide algemene wetenschappelijke kennis neem ik ook graag mijn eigen ervaringen en inzichten mee in mijn werk als huisarts: de invloed van je kindertijd, opvoeding, overtuigingen, overlevingspatronen en de toenemende maatschappelijke verwachtingen op jouw mentale én lichamelijke welzijn. Een speciale interesse gaat uit naar jonge gezinnen met (kleine) kinderen, tieners en jong-volwassenen die op zoek zijn naar hun eigen identiteit, alsook volwassenen die tegen hun eigen grenzen aanlopen of zichzelf wat lijken kwijt te raken op verschillende levensgebieden. I’ve been there, het leunt zo dicht aan bij mijn eigen proces, dat ik heel graag samen op pad ga met eenieder die het gevoel heeft vast te zitten, klachten heeft en/of verandering wil. Ons verleden dirigeert soms (onbewust) onze toekomst, maar jij hebt écht de keuze om het anders te doen.

Wees welkom voor eender welke klacht of vraag. Ik ga graag mee op pad om samen met jou uit te zoeken welke behandeling of begeleiding op dat moment aan de orde is om verandering te brengen in jouw algemene welzijn. Ik maak graag tijd voor jouw vraag en verhaal.

Curriculum

2023: NLP-practitioner: basisopleiding NeuroLinguistisch Programmeren (Het Ontwikkelingsinstituut)

2017: Anders en Verbindend communiceren (Karin Ferfers – GCV Hathor)

2016 – 2021: Preventiearts bij Kind en Gezin

2016: Electrocardiogram (ECG)

2016: Master na Master Huisartsgeneeskunde

XIU02367 kopie.JPG

Huisarts

Levenscoach

Burn-out begeleiding

bottom of page