top of page
WhatsApp Image 2023-10-13 at 17.02.43.jpeg
Psychotherapie - Soumaya El Houbba

S(o)umaya El Houba
Psychologische begeleiding van mensen op hun levenspad.

Welkom! Mijn naam is S(o)umaya en ik kijk er naar uit om je te ondersteunen in een deel van je levensreis. Van nature ben ik nieuwsgierig naar de individuele en collectieve verhalen in ons mensenlandschap, datgene wat ons verbindt en uit verbinding brengt met onze vitale levenskracht.

Soumaya El Houbba
Psychotherapie - Soumaya El Houbba
Consultatie met
So(u)maya (nl/eng)

S(o)umaya El Houbba
soumaya@praktijklindenbos.be

0465863060

Achtergrond

Met mijn academische achtergrond (BSc Neuropsychologie en MSc Sociale & Gezondheidspsychologie) belicht ik de wetenschappelijke, educatieve aspecten en als ervaringsdeskundige kan ik empathisch omgaan met de uitdagende aspecten van het genezingsproces.

 

Mijn passie voor beweging en holistisch genezen leidde tot aanvullende trainingen in somatische en trauma-geïnformeerde methodieken, waaronder IOPT (Identiteitsgerichte psychotraumatherapie), EFT (Emotional Freedom Techniques), MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction), MSC (Mindful zelfcompassie) en Somatische regulatie technieken.

Mijn benadering

Door een holistische aanpak van het helingsproces kan de behandeling afgestemd worden op jouw unieke behoeften. Somatische en trauma-geïnformeerde therapie kan helpen om beter te begrijpen wat je denkt, voelt en doet.

Verder heeft het opgroeien in een diverse migratie, raciale en multireligieuze context vele vormen van individuele en maatschappelijke ervaringen met zich meegebracht. Hierdoor is een cultureel sensitieve benadering en inclusieve welzijnsvorm mogelijk die het gevoel van veiligheid en groei kan garanderen.

Specialiteiten

Met meer dan tien jaar ervaring in het werken met diverse doelgroepen, zijn mijn specialiteiten onder andere:

• Het bevorderen en herstellen van innerlijke veiligheid.

• Omgaan met chronische stress en burn-out.

• Aanpakken van psychosomatische klachten en bevorderen van lichaamsbewustzijn.

• Begeleiding bij verschillende vormen van trauma (geweld & verlies, migratie & ontheemding, raciaal & historisch, hechting & relationeel).

• Het overdragen van psycho-educatieve inzichten en tools, zoals stress- en emotieregulatie, somatische en zenuwsysteemherstel, zelfcompassie en mindfulness.

• Het toepassen van culturele, inclusieve en spirituele sensitiviteit.

Tarieven en financiële bespreekbaarheid:


Ik wil hoogwaardige therapie voor iedereen toegankelijk maken. Daarom moedig ik open en transparante communicatie aan over je financiële draagkracht. Naast het standaardtarief zijn andere financiële regelingen mogelijk en bespreekbaar, zowel voor online als fysieke sessies. Vraag hier zeker naar en dan bespreken we dit tijdens ons kennismakingsgesprek en eerste sessie.

 

Duur van een therapiesessie:


De duur van een therapiesessie kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de therapeutische benadering, jouw behoeften en de therapeutische setting. Hier zijn enkele overwegingen:

  • Een standaardsessie duurt 60 minuten, waarbij de laatste 10 minuten worden gereserveerd voor een afsluiting met aandacht voor gronding.

  • Als je een diepgaandere verkenning wenst, zoals bij traumaverwerking, kunnen we ervoor kiezen om 90 minuten sessies in te plannen. Dit biedt extra tijd voor het verkennen van traumatische triggers en het herstel van stabiliteit.

 

Afspraak maken:

 

U kunt direct een afspraak inplannen in de agenda. Voor meer informatie en vragen neem gerust contact op via email; Soumaya@praktijklindenbos.be. Voor sommigen kan het nemen van de stap naar therapie een uitdaging zijn. Daarom organiseer ik graag een kosteloos online kennismakingsgesprek voor jou.

Ik ben momenteel actief betrokken bij het welzijnscollectief SUHU Healing en beleef veel plezier aan boswandelingen, zwemmen, fietsen, schrijven en samen met mijn neefjes op de trampoline springen.

Wie is wie?
Soumaya.png

S(o)umaya El Houbba

Psychotherapeute

Tarieven

Tarieven

bottom of page