top of page
Manuele therapie

Manuele therapie

Rugpijn, nekpijn.. 80% van bevolking krijgt er wel eens te maken. Soms is de oorzaak zeer eenvoudig, maar het kan soms ook wel zeer complex zijn.

Daarom wordt elke patiënt goed bevraagd naar de klachten en vervolgens uitgebreid onderzocht. Dit is belangrijk om goed te weten of een bepaald lichaamsdeel normaal functioneert en beweegt zoals het hoort. Met provocatietesten en functietesten (gewrichtstesten, spiertesten, neurologische testen,..) kan de plaats, de graad, de ernst en de oorzaak van klachten opgespoord worden. Op basis van die diagnose zullen we samen aan de slag gaan.

Met behulp van zachte mobilisatietechnieken, manipulatietechnieken, stretchings, … zal het lichaam gestimuleerd worden om terug in evenwicht te geraken. Een regelmatige herevaluatie zorgt ervoor dat we het revalidatietraject goed op de voet blijven volgen.

Maar belangrijk is dat u als patiënt voldoende informatie krijgt over het probleem. Daarom zal er altijd gestreefd worden om het probleem eenvoudig uit te leggen zodat u als patiënt voldoende inzicht krijgt in het probleem.
 

Ook de psyche speelt een belangrijke rol bij het ontwikkelen van rug – en nekklachten, daarom staat de deur altijd open voor een vertrouwelijk gesprek.

bottom of page